Om CoolSculpting®

Fettreduceringsbehandlingen CoolSculpting® är särskilt utformad för de som har oönskat fett på vissa specifika delar av kroppen. Till skillnad från viktminskningsoperationer (som gastrisk bypass) är CoolSculpting®-behandlingen inte en metod att gå ned i vikt för kraftigt överviktiga. En bra kandidat för CoolSculpting®-behandlingen har synliga fettansamlingar på vissa ställen, som de vill bli av med. Många vill ha ett icke-kirurgiskt alternativ till fettsugning.

Ditt första steg bör vara att tala med en CoolSculpting®-specialist för att hitta en lämplig behandling för dig.

CoolSculpting® är inte rätt för alla. Du bör inte bli behandlad med CoolSculpting om du lider av kryoglobulinemi, köldagglutininsjukdom eller paroxysmal köldhemoglobinuri. CoolSculpting® -behandlingen är inte en behandling mot övervikt. Precis som med alla andra medicinska behandlingar bör du fråga din läkare om en CoolSculpting®-behandling är lämplig för dig.

CoolSculpting®-behandlingen kan åtgärda synliga fettvalkar i området under hakan, på låren, magen och flankerna (kärlekshandtag), under armarna kring BH:n , på ryggen, under skinkorna och på överarmarna. Din specialist skapar en anpassad behandlingsplan som är skräddarsydd för din kropp och dina individuella mål.

Ja, CoolSculpting®-behandlingen kan behandla synliga fettvalkar under hakan. Att frysa bort fett från en dubbelhaka går lika bra som att utföra CoolSculpting®-behandlingar på andra delar av kroppen (t.ex. mage, flank/sida, lår). Med CoolSculpting®-behandling för dubbelhaka kan patienterna se resultat efter bara 2 besök.

När de behandlade fettcellerna har kristalliserats (frusits) bryts de ned och transporteras bort genom kroppens naturliga processer. När de behandlade fettcellerna är borta är de borta för gott. Kolla in sidan Så fungerar tekniken för att lära dig mer.

Som ledande icke-invasiv fettreduceringsbehandling över hela världen har CoolSculpting® en väl etablerad säkerhets- och effektivitetsprofil. Ett CoolSculpting®-system består av ett reglerat kylaggregat med inbyggda säkerhetsfunktioner. Om dess sensorer upptäcker att huden blir för kall stängs systemet automatiskt av.

Behandlingsprocessen

Under de första minuterna när kylningen startar känner du vanligtvis en intensiv kyla. Detta bör snart släppa. Med vissa applikatorer känner du en dragande känsla när sugen appliceras.

Efter behandlingen kan du få en stickande känsla eftersom området har masserats under cirka 2 minuter. Patienterna brukar kunna återgå till normala aktiviteter efter sin behandling. I avsnittet Så går det till på kliniken finns mer information om vad som händer före, under och efter din CoolSculpting®-behandling.

Under din första rådgivning frågar din specialist om din medicinska historia för att fastställa om CoolSculpting® kan vara rätt för dig. Det är viktigt att berätta om du har kryoglobulinemi, köldagglutininsjukdom eller paroxysmal köldhemoglobinuri eftersom du inte bör genomgå CoolSculpting® om du lider av något av dessa tillstånd.

Din CoolSculpting®-specialist hjälper dig att ta fram en individuell behandlingsplan enligt dina specifika mål. Längden på CoolSculpting®-behandlingen varierar beroende på antalet områden som behandlas under ett och samma besök. Med den senaste tekniken från CoolSculpting® kan en patient behandlas på 60 minuter. Om du har begränsad tid men vill behandla flera områden med oönskat fett samtidigt, har vissa mottagningar till och med flera CoolSculpting®-system. Din specialist kommer att förklara processen och fastställa om detta är ett lämpligt alternativ för dig. Du och din specialist kan också boka ytterligare behandlingar eller besök för att du ska nå dina mål.

Efter behandlingen

Under behandlingen kan du uppleva en dragande, ryckande eller lätt klämmande känsla, intensiv kyla, stickningar, sveda, värk och kramper på behandlingsområdet. Detta kan avta i takt med att området domnar.

Efter behandlingen kan vanliga biverkningar som rodnad, svullnad, blekning, blåmärken, styvhet, stickningar,sveda , ömhet, kramper, värk, klåda, hudkänslighet och domningar förekomma. Domningskänslan kan kvarstå under flera veckor. Det kan förekomma en svullnadskänsla i halsen efter behandling under hakan. Denna biverkning är tillfällig och försvinner normalt inom några dagar eller veckor.

Även om det är sällsynt kan vissa ytterligare biverkningar som paradoxal hyperplasi, smärtor som uppstår senare, förfrysning, vasovagala symptom, förhårdnader under huden, hyperpigmentering och bråck även förekomma.

CoolSculpting®-behandling passar inte för alla. Du bör avstå från CoolSculpting®-behandling om du lider av kryoglobulinemi, köldagglutininsjukdom eller paroxysmal köldhemoglobinuri . CoolSculpting®-behandling är inte en behandling mot fetma.

Som med alla medicinska behandlingsformer bör du rådfråga din läkare om CoolSculpting®-behandling är rätt för dig.

CoolSculpting®-behandlingen är helt icke-kirurgisk, så vanligtvis kan du återgå till normal verksamhet nästan omedelbart. Ofta återgår patienterna till jobbet direkt efter sin CoolSculpting®-behandling. Detta varierar från person till person och beroende på vilket område som behandlats.

Se alltid till att boka en uppföljningsbedömning med din CoolSculpting®-specialist för att kontrollera resultatet.

De flesta patienter ser resultat mellan 2 och 6 månader efter behandling. Kroppen fortsätter att eliminera fettceller i upp till 4 till 6 månader efter behandling. I före- och Efter-galleriet visas hur resultatet ser ut flera veckor efter en CoolSculpting®-behandling.

Annat

Priset på CoolSculpting-behandlingarna varierar beroende på vilket område som ska behandlas, antal behandlingar som behövs samt dina slutmål.

Tillsammans med din specialist kan du skapa en individuell behandlingsplan som är anpassad till din kropp, dina mål och din budget.