Om CoolSculpting®

Fettreduceringsbehandlingen CoolSculpting® är särskilt utformad för de som har oönskat fett på vissa specifika delar av kroppen. Till skillnad från viktminskningsoperationer (som gastrisk bypass) är CoolSculpting®-behandlingen inte en metod att gå ned i vikt för kraftigt överviktiga. En bra kandidat för CoolSculpting®-behandlingen har synliga fettansamlingar på vissa ställen, som de vill bli av med. Många vill ha ett icke-kirurgiskt alternativ till fettsugning.

Ditt första steg bör vara att tala med en CoolSculpting®-specialist för att hitta en lämplig behandling för dig.

CoolSculpting® är inte rätt för alla. Du bör inte bli behandlad med CoolSculpting om du lider av kryoglobulinemi, köldagglutininsjukdom eller paroxysmal köldhemoglobinuri. CoolSculpting® -behandlingen är inte en behandling mot övervikt. Precis som med alla andra medicinska behandlingar bör du fråga din läkare om en CoolSculpting®-behandling är lämplig för dig.

CoolSculpting®-behandlingen kan åtgärda synliga fettvalkar i området under hakan, på låren, magen och flankerna (kärlekshandtag), under armarna kring BH:n , på ryggen, under skinkorna och på överarmarna. Din specialist skapar en anpassad behandlingsplan som är skräddarsydd för din kropp och dina individuella mål.

Ja, CoolSculpting®-behandlingen kan behandla synliga fettvalkar under hakan. Att frysa bort fett från en dubbelhaka går lika bra som att utföra CoolSculpting®-behandlingar på andra delar av kroppen (t.ex. mage, flank/sida, lår). Med CoolSculpting®-behandling för dubbelhaka kan patienterna se resultat efter bara 2 besök.

När de behandlade fettcellerna har kristalliserats (frusits) bryts de ned och transporteras bort genom kroppens naturliga processer. När de behandlade fettcellerna är borta är de borta för gott. Kolla in sidan Så fungerar tekniken för att lära dig mer.

Som ledande icke-invasiv fettreduceringsbehandling över hela världen har CoolSculpting® en väl etablerad säkerhets- och effektivitetsprofil. Ett CoolSculpting®-system består av ett reglerat kylaggregat med inbyggda säkerhetsfunktioner. Om dess sensorer upptäcker att huden blir för kall stängs systemet automatiskt av.