Frys bort fett – så fungerar det

Vad är fettfrysning? Hur känns det? Och fungerar det verkligen? Här får du veta mer om CoolSculpting. Anna har testat och är nöjd med sitt resultat. – Det är en enkel och tidseffektiv behandling och jag är väldigt nöjd, säger Anna.

”Jag satt med mobilen och jobbade”

Anna har testat CoolSculpting och upplevde behandlingen som skonsam. Hon kände sig trygg och hon kunde till och med sitta och jobba under tiden.

– Behandlingen kändes bra, det kändes tryggt att göra CoolSculpting då jag fick gå på konsultation först där behandlaren gick igenom hela proceduren. Själva behandlingen gick väldigt smidigt, jag satt med mobilen och jobbade under tiden, säger Anna.

Att träna och äta hälsosamt kan vara en bra metod för dig som vill gå ner i vikt, men att punktförbränna fett går inte med enbart träning. Oönskade fettdepåer går dock att reducera i storlek och om du vill forma om kroppen på ett tidseffektivt och säkert sätt kan CoolSculpting vara någonting för dig.[1],[2] Genom fettfrysning kan du nämligen skulptera kroppen och oönskade fettdepåer försvinner. Med hjälp av CoolSculpting fryser man bort upp till 27% av fettcellerna i det behandlade området [7], vilket gör att kroppen då formas om. Det är med andra ord ingen metod för att gå ner i vikt, utan en behandling för att reducera behandlade fettceller.[3] Områden som går att behandla är till exempel insida lår, dubbelhaka, mage och kärlekshandtag.[4]

Så fungerar CoolSculpting

Efter en konsultation används ett munstycke för att suga in den delen där du vill frysa bort fettcellerna. Du kan uppleva en dragande/sugande känsla när munstycket appliceras, men det gör inte ont. När nedfrysningsprocessen startar kan du uppleva en intensiv kyla, men den känslan försvinner efter en stund. När man fryser ner fettcellerna under huden kristalliseras de och bryts ned. Kroppen bearbetar sedan de döda fettcellerna under flera veckor och tillslut försvinner de via kroppens lymfsystem. Detta sker under en noga kontrollerad kylning. Behandlingen är icke-kirurgisk,[5] vilket betyder att du kan återgå till din vardag direkt efter en fettfrysning. Coolsculpting är en säker behandlingsmetod och hittills har över 8 miljoner behandlingscykler genomförts över hela världen.[2] Det ligger över 20 års forskning bakom CoolSculpting som är baserad på vetenskapliga metoder.[6] Läs mer om CoolSculpting HÄR.

“Kläderna sitter bättre”

Efter behandlingen görs en massage på det behandlade området under två minuter för att få igång blodcirkulationen igen. Vissa kan uppleva massagen som lite obehaglig, andra känner ingenting alls. Efter behandlingen kunde Anna leva precis som vanligt. Hon upplevde en viss svullnad på det behandlade området, men det lade sig efter två veckor.

– Själva behandlingen gjorde inte alls ont, jag upplevde lite obehag av massagen efteråt men jag trodde att det skulle göra mer ont. Det är en enkel behandling och jag är väldigt nöjd med resultatet. Jag märker hur kläderna sitter bättre än tidigare och mina valkar är mindre än innan behandlingen, säger Anna.

Referenslista:

1.[coolsculpting] Kilmer SL, Lasers in Surgery and Medicine (2017). 2.Krueger N, et al. Clinical, Cosmetic and Investigational Dermatology. 2014 3. [coolsculpting] Zelickson et al. American Society for Dermatologic Surgery (2009) 4. CoolSculpting Elite Claims Matrix (v1.0) 5. Allergan. UD. 8 million cycles. INT CSC 2050157_March 2020 6. Unpublished data – CoolSculpting Science and Evolution October 2018 (INT/0586/2018) 7. Unpublished data – Sasaki GH et al. Aesthetic Surgery Journal. 2014. 34(3) 420–431

Säkerhetsinformation: Behandlingen bör bara ske under råd från läkare, och rekommenderas inte för dem med kryoglobulinemi, köldagglutininsjukdom och paroxysmal köldhemoglobinuri. CoolSculpting är inte en behandling för fetma, viktnedgång eller en ersättning för en hälsosam kost och aktiv livsstil. Kontakta din legitimerade behandlare eller besök coolsculpting.se för att läsa om vanlga biverkningar som t ex: rodnad & svullnad. Date of preparation: June 2021. SE-CSC-2150020. Allergan Norden AB, Strandbergsgatan 61, 112 51 Stockholm, Sweden.